diumenge, 15 de gener del 2012

Codis QR

El codi QR és un sistema que permet emmagatzemar informació en una especie de codi de barres. Neix a l'any 1994. Pot emmagatzemar qualsevol informació, des d'un missatge encriptat, direccions web, una foto, un vídeo, un àudio, un mapa google...qualsevol contingut penjat a Internet. L'únic que es necessita és la url o direcció o text que és el que encriptarà el codi QR.

Com desencriptar un codi QR?

Amb un móbil on caldrà tenir instal·lada l'aplicació (és gratuïta) i apuntar la càmara cap al codi QR per recuperar la informació.
Si el codi el tenim en pantalla o en paper a través d'un ordinador és possible fer-ho:
1.-Des d'un descodificador de codis QR online: http://zxing.org/w/decode.jspx. Caldrà passar la url de la imatge codificada o pujar l'arxiu d'imatge que tinguem guardat en el nostre ordinador.
2.-Fent servir la webcam de l'ordinador i el programa  QRreader que es pot descarregar gratuitament.


Com crear un codi QR?
Hi ha generadors  on line que de manera molt fàcil i ràpida escrius el text i l'aplicació et genera automàticament una imatge amb el codi que tindrà encriptat el missatge. Només caldrà desar-la a l'ordinador o incrustar-la a un blog o web.

Algunes pàgines on crear codis QR:
http://qrcode.kaywa.com/  genera html per incrustar. Es pot triar el tipus de contingut a generar sms, url, text o número de teléfon.
http://www.qrstuff.com/ un cop generada la imatge es pot descarregar, imprimir o enviar per correu electrònic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada